Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z budyniem i malinami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
maliny świeże
budyń

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z budyniem i malinami

CIASTO:
3 szkl. mąki pszennej,
4 żółtka,
cukier waniliowy,
1/2szkl. cukru,
2 łyżki śmietany,
kost. margaryny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
2 łyżki kakao.

DODATKOWO:
35 dag malin,
2 budynie o smaku gumy do żucia z cukrem,
3/4 l mleka.

1. Ciasto: Wszystkie składniki (prócz kakao) zagnieść. Podzielić na 3 części, do 1 dodać kakao. Jedną jasną część wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną kaszką manną formę. Pozostałe kawałki ciasta włożyć na godz. do zamrażalnika. Na wylepioną blaszkę zetrzeć ciemne ciasto.

2. Masa: Na ciemne ciasto wyłożyć maliny. Na mleku ugotować budynie, gorące wyłożyć na owoce. Na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.01.2014 21:27
wygląda super
dodi 03.12.2013 09:09
pysznie wygląda
Iwusia 20.10.2013 13:27
lubię takie ciasta
Katarzyna59 15.03.2012 10:34
super
Dorota59 10.02.2012 14:40
smakowicie wygląda
Anio?eczek 03.02.2012 19:23
Śliczne ciasto :)
Agiatis 02.02.2012 22:57
cudne, kusisz;)
caralajna 20.01.2012 20:48
jakie wypasione ..mniam
Monika111 20.01.2012 18:43
Fajne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak