Sposób przygotowania

CIASTO:
3 szkl. mąki pszennej,
4 żółtka,
cukier waniliowy,
1/2szkl. cukru,
2 łyżki śmietany,
kost. margaryny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
2 łyżki kakao.

DODATKOWO:
35 dag malin,
2 budynie o smaku gumy do żucia z cukrem,
3/4 l mleka.

1. Ciasto: Wszystkie składniki (prócz kakao) zagnieść. Podzielić na 3 części, do 1 dodać kakao. Jedną jasną część wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną kaszką manną formę. Pozostałe kawałki ciasta włożyć na godz. do zamrażalnika. Na wylepioną blaszkę zetrzeć ciemne ciasto.

2. Masa: Na ciemne ciasto wyłożyć maliny. Na mleku ugotować budynie, gorące wyłożyć na owoce. Na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajne ciasto :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jakie wypasione ..mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    cudne, kusisz;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Śliczne ciasto :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smakowicie wygląda
  • 5
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    dodi

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !