Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z kartoflami wg Piotra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier z ogórków kwaszonych 300 ml
przednie porcje rozołowe 4 szt
kartofle 4 szt
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
marchew 1 szt.
sodka śmietana 150 ml
sól 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z kartoflami wg Piotra

Porcje rosołową zalać 1,5 litrem zimnej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i startą marchewkę, pokrojone w kostkę kartofle i gotować od chwili zagotowania wody 30 minut mozna dodać kostke warzywną.Wyciągnąć porcje rosołowe, oddzielić mięso z nich, pokroić drobniej i przełożyć do zupy. Dodać słoik przecieru z ogórków kwaszonych i gotować ok. 5 minut można doprawić przyprawą uniwersalną. Na koniec doprawić pieprzem i wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, nie trzeba gotować. Zupę przelać do talerzy. Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak