Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na mleku. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka. Dodawać po łyżce kaszy. Podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao. Na dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkopty, na to ułożyć ciemną masę, następnie jasną. Z brzoskwiń odlać pół szkl. soku, wymieszać z żelatyną, odstawić na 5 min. Podgrzać i rozpuścić żelatynę. Owoce zmiksować, najlepiej za pomocą blendra. Zmieszać z żelatyną. Wylać na ciasto, schładzać, aż masa całkiem stężeje.

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne i na pewno niezawodne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    a? ?linka cieknie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda kusząco :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda kusząco :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    mmm wygląda baaardzo apetycznie:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Wygląda rewelacyjnie i z pewnością pysznie smakuje. Muszę wypróbować ten przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pieknie wyglada
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    robiłam ale nie podbił mojego serca
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    piekłam podobny, smaczne ale pracochłonne ciasto
  • 1
    247017_776885135732812_6766402448041904983_n
    Opublikowano

    Milka100

    uwielbiam placki z kaszką manną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !