Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pierogi z mięsem i pieczarkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1\\2 kg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
olej
mleko ciepłe 1 szklanka
sól
mięso mielone 40 g
pieczarki 7 szt.
cebula 1
czosnek
jajko
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
woda letnia 1\\2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pierogi z mięsem i pieczarkami

Z obu mąk robimy wgłębienie wlać mleko , 2 łyżki oleju , wodę i sól . Zrobić ciasto rozwałkować i wykrawać krążki . Do miseczki przełożyć mięso mielone przyprawić przyprawami , jajkiem wymieszać i podsmażyć , pieczarki które wcześniej pokroiliśmy i podsmażyliśmy też dodać do mięsa , cebulę również - wymieszać i gotowy farsz nakładamy na każdy krążek , zlepiamy i gotujemy . Po ugotowaniu możemy je usmażyć na patelni. Jak kto woli .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.02.2015 19:38
dobre pierogi
Kate131 05.05.2012 08:22
nie jadłam jeszcze takich
Ewa/kalapurtka 24.01.2012 00:18
pycha
anulka69 21.01.2012 21:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak