Sposób przygotowania

Spód: z podanych składników zagnieść ciasto i ułożyć na formie. Wstawić do lodówki na około 30 minut. W tym czasie przygotować ser. Masło rozpuścić w rondelku i lekko przestudzić. Ser zmielić w maszynce najlepiej dwa razy, dodać do niego żółtka i utrzeć na gładką masę (najlepiej robotem). Dodać cukier, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem, grysik, rozpuszczone masło i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z serem. Tak przygotowaną masę wylać na wcześniej przygotowany spód. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 1 - 1,5 godziny. Podobno jeśli sernik pęknie podczas pieczenia znaczy, że wyszedł dobry. Tym razem nie pękł, ale i tak wydaje mi się smaczny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    własnie przymierzam się do pieczenia serniczka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mogłabym nawet pół blachy zjeść na raz :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha, uwielbiam sernik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    uwielbiam........
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pyszny!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !