Sposób przygotowania

Najpierw robimy sobie mieszankę tych wszystkich przypraw i nacieramy tą mieszankę udka umyte i osuszone , umieszczamy w miseczce i zalewamy kawą , tylko bez fusów i w taki sposób ma to leżeć w lodówce całą noc. Następnie na drugi dzień przekładamy do naczynia żaroodpornego , podlewamy marynatą i pieczemy 60 minut w 180 st. Gotowe mięso wyjmujemy a sos przelewamy do rondelka , dodajemy śmietanę aby sos zgęstniał i kurczaka podajemy z sosem z płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pomyslowe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !