Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
margaryna 0,5 kostki
cukier waniliowy 0,5 opakowania
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
cukier 20 dag
aromat waniliowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Margarynę rozpuścić w rondelku i lekko przestudzić. Umyte jaja należy wbić do miski i utrzeć z cukrem. Do utartego dodać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i kilka kropel aromatu (niekoniecznie) i wymieszać. Do całości dodać rozpuszczoną margarynę i zmiksować wszystko. Tak przygotowaną masę wlać do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 19.03.2012 18:39
lubię piaskową:)
smile 01.03.2012 10:46
piaskowa najlepsza-=)
jolanta19 22.01.2012 14:50
mniam
czekoladka_m 20.01.2012 17:11
Juz od paru dni chodziła za mną babka, a jak zobaczyłam Twoją, to jutro obowiązkowo piekę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak