Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w marynacie klasycznej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 400 gram
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 szt.
woda ile trzeba
olej roślinny kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w marynacie klasycznej

Szynkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Marynatę klasyczną połączyć z olejem, po czym natrzeć nią mięso. Mięso przykryć folią, wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po czym przełożyc do żaroodpornego naczynia i piec do miękkości podlewając wodą - przykryć naczynie folią, pod koniec pieczenia zdjąć. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 02.02.2012 10:32
Oj dobra taka szyneczka jak się samemu zrobi,wiesz co jesz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak