Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z serem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuk
cebula biała 1/2 sztuk
olej do smażenia
sól do smaku
ser gouda 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z serem.

Cebulę należy obrać ze skórki, następnie dokładnie umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Tak posiekaną cebulę należy wrzucić na rozgrzaną patelnię z dodatkiem jednej łyżki stołowej masła (masło musi być dobrze rozpuszczone). Cebulę należy lekko zeszklić. Następnie należy wyparzyć wrzątkiem jajka i wbić do zeszklonej cebuli, całość należy doprawić do smaku solą i pieprzem, wrzucić plaster żółtego sera. Gdy ser się rozpuści, wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.03.2012 08:02
super smaczna
kate.500 05.03.2012 07:32
ciekawe polaczenie
olkaaa 16.02.2012 08:19
super
1j1o1l1a1 31.01.2012 02:14
jajecznica inaczej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak