Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 100 g
masło 150 g
cukier 150 g
jajko 3 szt
mąka 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 25 dag
maliny świeże 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z malinami

Kruszonka:
25 dag masła
3 łyżki mąki
1 łyżka cukru

Do mąki dodać masło i przez chwilę rozcierać palcami. Następnie dodać cukier i wymieszać na kruszonkę.

Ciasto:
Czekoladę roztapiamy. Wymieszać razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i kakao. Następnie masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku i miksować. Maliny rozetrzeć widelcem. Na utarte masło przesiać mąkę i wymieszać łyżką. Dodać maliny, czekoladę i wymieszać. Ciasto przekładamy do średniej wielkości keksówki.Wierzch ciasta posypać kruszonką. Piec w temperaturze 200 stopni przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 25.01.2012 06:17
Smakowite :)
[email protected] 21.01.2012 03:59
apetyczbe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak