Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z grzybów lesnych

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 g
masło do smażenia 1/4 kostki
sól
pieprz
smietana 18% 100 ml
śmietana 30% 100 ml
cebula czerwona 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sos z grzybów lesnych

Ja użyłam mieszanych , czyli prawdziwki ,kozaki , kurki , kroimy na małe kawałeczki .
Masło rozgrzewamy i na nie wrzucamy grzyby , do nich pokrojoną cebulkę , doprawiamy i dusimy do miękkości co jakiś czas podlewając wodą , na koniec mieszamy obie śmietanki razem i zagęszczamy sos .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.09.2012 12:56
Jest sucho - czy beda grzyby w tym roku, na taki sosik?
zuzanna_z 03.03.2012 11:33
super
Anna133 25.01.2012 10:01
No faktycznie , ale tak ok 30 min to musi by? , by zmi?k?y ;)
Andzia4 25.01.2012 09:59
Czy d?ugo nale?y dusi? te grzyby? Bo nie poda?a? czasu w przepisie.
Wioleta14 24.01.2012 23:08
pycha
Anna133 20.01.2012 10:14
hihihi pewnie że moze być i nawet na mleku , bo wiem ze tak też się robi :)
lolajna7 20.01.2012 10:11
a czy może być sama 18%? żeby było bardziej dietetycznie?
Monika111 20.01.2012 08:40
Uwielbiam sos grzybowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak