Sposób przygotowania

Do naczynia wlać mleko i olej. Dodać przesianą mąkę pszenną, 50 g drobnego cukru, jaja oraz szczyptę soli. Połączyć składniki. Ciasto naleśnikowe wstawić na pół godziny do lodówki.

Do ciasta dodać wodę mineralną. Dobrze rozgrzać patelnię. Smażyć rumiane naleśniki.

Owoce obrać i pokroić w grubą kostkę. Przełożyć na patelnię. Posypać po wierzchu pozostałym cukrem. Smażyć 15 minut. Przestudzić i zmiksować przy użyciu blendera (mus nie musi mieś idealnie gładkiej konsystencji).

Na każdym naleśniku ułożyć po porcji serka waniliowego i musu jabłkowo-gruszkowego. Zwinąć naleśniki w rulony.

Przed podaniem posypać rodzynkami i oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pyszności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nie wiedziałam, że można takie eleganckie naleśniki wysmażyć
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Czasem się uda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysiek

    Zrobiłam i żona była zadowolona ! polałem wszystko jeszcze syropem gruszkowym (paoli) polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !