Sposób przygotowania

Puszki ze schłodzonym mleczkiem kokosowym otworzyć. Zebrać wierzchnią (bardziej śmietankową) część mleka. Ubić dosypując stopniowo pozostały cukier. Ubitą śmietankę wstawić na 3 godziny do lodówki, aby zesztywniała.

Masło pokroić na drobniejsze kawałki. Przełożyć do rondla. Dodać czekoladę mleczną, kakao, mleko i 50 g cukru. Podgrzewać do czasu, aż składniki się połączą. Przestudzić. Do masy czekoladowej wbić jaja, wlać maślankę i dodać przesianą mąkę. Połączyć składniki. Ciasto naleśnikowe wstawić na godzinę do lodówki.

Ciasto naleśnikowe wyjąć z lodówki i połączyć wodą mineralną gazowaną. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni (patelnię można od czasu do czasu natłuścić masłem).

Każdy naleśnik smarować porcją kokosowej bitej śmietany. Na śmietanie ułożyć po kilka truskawek z syropu. Złożyć naleśniki w trójkąty i posypać cukrem pudrem (do dekoracji można również użyć syropu truskawkowego). Podawać na zimno.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha! naprawdę świetne!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale rozpusta :P
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno potrzebowałabym śliniak do jedzenia tych naleśników :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne zestawienie składników
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Polecam - smakują rewelacyjnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspania?e
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    idzie do mojej księgi, zastanawiam się tylko czy robić akie naleśniki na obiad czy na deser :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    istna rozkosz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !