Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1 szt
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
pieczarki 30 dag
śmietanka 1/2 szkl
ziemniaki 6 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa z pieczarkami

Wszystkie warzywa drobno pokroić i wrzucić do garnka (oprócz ziemniaków) wlać 4 szkl wrzącej wody, dodać kostkę rosołową, listek laurowy i gotować około 15 minut. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyżce masła, połączyć z zupą. Na patelnię po smażeniu pieczarek dodać pozostałe masło wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i chwilę podsmażyć, dodać do zupy i gotować do miękkości. Ugotowaną zupę przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać ze śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.07.2013 09:51
ciekawa propozycja
caralajna 05.02.2012 20:33
bardzo smaczna zupa
novita26 21.01.2012 08:35
super
novita26 21.01.2012 08:35
super
Kasiax18 20.01.2012 15:09
pycha
smakowita 20.01.2012 09:13
smaczna zupka
Justyna Jussstiii 20.01.2012 08:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak