Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody. Kapustę oczyścić i poszatkować,umyć, wymieszać z odrobiną soli i odstawić na 10 minut. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na patelni, dodać odciśniętą kapustę, utartą na grubej tarce marchewkę, listek laurowy, wlać gorący bulion ,wymieszać, przykryć i dusić ok 10 minut. Ogórki pokroić w kostkę i wraz z ketchupem dodać do kapusty. Wymieszać, przyprawić cukrem, solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać połowę masła i zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać pieczarki, smażyć do odparowania wody, przyprawić solą i pieprzem. Do posmarowanej żaroodpornej formy włożyć połową kapusty, wyłożyć pieczarki, przykryć resztą kapusty, ułożyć pokrojone w kostkę pozostałe masło, posypać bułką tartą i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    trzeba spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    smaczna taka kapusta
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !