Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszać suche składniki, mąkę, proszek do pieczenia i cukier, a w drugiej mokre, czyli jajka, olej i mleko. Suche składniki wymieszać z mokrymi. Ciasto podzielić na 2 części do jednej wmieszać kakao i pokrojone brzoskwinie. Do drugiej połowy posiekane 2/3 gorzkiej czekolady. Do przygotowanych foremek muffinowych włożyć po łyżce ciemnego ciasta z brzoskwiniami. Następnie uzupełnić do 2/3 wysokości foremek ciastem jasnym z kawałkami czekolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 minut. Upieczone jeszcze ciepłe posypać utartą na tarce pozostałą czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo mi się podobają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wyglądają tak smaczne, że od razu ma się ochotę zjeść
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    idealne na niepogodę i apatię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mmmm.. aż ślinka cieknie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite muffinki.
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo mi się podobają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !