Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem i kaszą kukurydzianą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 3 łyżki
jaja 1 szt
liście szpinaku 15-20 szt
oliwa 2 łyżki
kostka rosołowa 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
smalec 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
angielskie ziele
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem i kaszą kukurydzianą

Mięso mielone dokładnie wyrobić z jajkiem, kaszą jaglaną, szczyptą angielskiego ziela, soli i pieprzu. Na umyte liście szpinaku nakładać małe porcje mięsa, zawijać. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym smalcem, skropić oliwą, wstawić do nagrzanego piekarnika, zrumienić. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody,wymieszać z koncentratem pomidorowym, śmietaną i zmiażdżonym czosnkiem. Zalać gołąbki i zapiekać jeszcze około 15 minut. Wyjąć, sos przyprawić do smaku cukrem i pieprzem. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 23.12.2013 22:30
takie gołąbki mogłabym jeść i jeść
ankaryba 25.06.2012 21:39
smaczne :-)
olkaaa 18.04.2012 07:59
muszę spróbować
edyta44 14.04.2012 12:09
tak nie probowalam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak