Sposób przygotowania

Mięso mielone dokładnie wyrobić z jajkiem, kaszą jaglaną, szczyptą angielskiego ziela, soli i pieprzu. Na umyte liście szpinaku nakładać małe porcje mięsa, zawijać. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym smalcem, skropić oliwą, wstawić do nagrzanego piekarnika, zrumienić. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody,wymieszać z koncentratem pomidorowym, śmietaną i zmiażdżonym czosnkiem. Zalać gołąbki i zapiekać jeszcze około 15 minut. Wyjąć, sos przyprawić do smaku cukrem i pieprzem. Podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    tak nie probowalam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    takie gołąbki mogłabym jeść i jeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !