Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z czarnej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka 5 szklanek
kremówka 1/2 lira
białe wino 1 kieliszek
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z czarnej porzeczki

Porzeczki umyć, oderwać od gałązek. Dodać wino oraz cukier, zmiksować w blenderze. Powstałą masę zamrozić. Po godzinie ubić śmietanę, wyjąć masę porzeczkową i połączyć z ubitą śmietaną. Dokładnie wymieszać. Powstały krem przełożyć do pucharków, podawać natychmiast. Można udekorować listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 02.02.2014 12:24
chętnie spróbowałabym tego kremiku
ben-ka 03.07.2013 09:44
porzeczka dojrzewa,trzeba zrobić ten deserek.
IlonaAlbertos 07.05.2013 10:29
Przepis wart wypróbowania.
caralajna 28.01.2013 09:22
ciekawy przepis
romanrafal
romanrafal 27.12.2012 16:47
śuper sosik
mirosława4 25.12.2012 21:34
rewelacyjny
Seba 27.09.2012 13:37
pycha
Anna138 25.08.2012 21:38
fajny przepis
mela25 02.05.2012 06:53
dobre
Wacław 30.04.2012 09:46
fajny deser !
Motorek 23.02.2012 15:48
pycha
Krystyna32 11.02.2012 14:14
super
Angelika10 20.01.2012 00:13
musi być pyszny ;)
foczka-ks 19.01.2012 23:29
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak