Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać jajko i wlać wodę. Wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować podsypując je mąką, żeby się nie przyklejało. Z rozwałkowanego ciasto szklanką wycinać kółeczka. Na środek każdego nakładać trochę jagód. Jagody posypać cukrem (ok. 1/3 łyżeczki na każdą porcję). Zlepić brzegi pierożka. W garnku zagotować wodę, lekko ją osolić. Na gotującą się wodę wrzucać pierożki, gotować ok. 2 minuty od wypłynięcia.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo lubię takie pierogi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super, uwielbiam pierogi
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    uwielbiam takie ze śmietanką:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubię,moje ulubione pierogi !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    bardzo lubię :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam pierogi z jagodami.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !