Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
cukier 10 dkg
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka 20 dkg
olej 3 łyżki
jabłka 50 dkg
woda 3 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami.

Całe jajka utrzeć z cukrem i gorącą wodą, aż powstanie rzadka, lecz puszysta masa. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i olej. Wszystko wymieszać. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę. Obrane jabłka pokroić w ósemki, wyłożyć na cieście. i od razu wstawić do pieczenia. Piec do lekkiego zarumienienia w temp. 190 stopni. Można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.11.2013 00:10
na pewno pyszne ciasto
mirosława4 04.01.2013 21:09
proste i smaczne ciasto
IlonaAlbertos 15.11.2012 23:18
Ekspresowe, pyszne ciacho.
Iwusia 15.11.2012 23:10
uwielbiam takie puszyste ciasta
Seba 31.07.2012 08:43
lekki i smaczny
Motorek 17.07.2012 09:00
extra
fictor123 20.04.2012 15:50
pycha
misia2 01.04.2012 10:49
pychotaa
mela251
mela251 20.02.2012 09:24
pyszne :)
caffee_tea 07.02.2012 15:00
Dziś rano robiłam ten przepis... Wyszło super i zrobiłam zdjęcia, od razu dodałam tutaj ; )
Krystyna32 26.01.2012 11:10
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak