Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier do sernika

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 100 gramów
sok z cytryny 2 łyżki
woda 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier do sernika

Cukier puder rozdrabniamy, aby pozbyć się ewentualnych grudek. Następnie przesiewamy go przez sito. Do przesianego cukru pudru dodajemy powoli sok z cytryny cały czas mieszając. Na koniec dodajemy ciepłą wodę (aby lukier lepiej się rozprowadzał na cieście) i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.03.2014 22:44
Ciekawy pomysł.
Dorota59 19.01.2014 11:52
bardzo dobre
IwonaKa 07.11.2013 00:06
nigdy jeszcze nie robiłam lukru do sernika,skorzystam z przepisu
Pani Domu 02.10.2013 07:38
pycha lukier
IKrakowianka 04.05.2013 22:06
praktyczny przepis
kate.500 18.11.2012 19:34
ekstra
dagmara020 14.10.2012 10:53
mniam:)
Katarzyna59 24.05.2012 10:34
fajny
Grazyna0211 01.05.2012 12:01
super
andzia123 11.03.2012 09:16
ciekawe
Ewelina38 28.02.2012 13:50
zazwyczaj robiłam bez polewy albo z czekoladą ale przy najbliższej okazji zrobię z lukrem :)
RenataZ-et 18.02.2012 21:50
świetny
dianix 09.02.2012 10:22
słodki)
zuzanna_z 07.02.2012 14:26
super
Kamila/kami007 20.01.2012 00:13
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak