Sposób przygotowania

Łopatkę, cebulę i czosnek zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, wyrobić masę. Dodać do smaku sól i pieprz, wymieszać. Uformować pulpeciki. Pół litra wody zagotować, dodać kostkę warzywną. Pulpeciki obtoczyć w mące, wrzucać na wrzący bulion, gotować 40 minut, Wyciągnąć. Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Doprawić do smaku, zagęścić łyżką mąki wymieszanej z zimną wodą. Zagotować. Gotowym sosem polać pulpety.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne danie na obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pychotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo dawno nie robiłam....
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie pulpeciki lubię.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pysznie sie zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !