Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dkg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
kostka warzywna 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól
mąka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

Łopatkę, cebulę i czosnek zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, wyrobić masę. Dodać do smaku sól i pieprz, wymieszać. Uformować pulpeciki. Pół litra wody zagotować, dodać kostkę warzywną. Pulpeciki obtoczyć w mące, wrzucać na wrzący bulion, gotować 40 minut, Wyciągnąć. Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Doprawić do smaku, zagęścić łyżką mąki wymieszanej z zimną wodą. Zagotować. Gotowym sosem polać pulpety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 30.09.2013 11:16
pysznie sie zapowiada
caralajna 18.07.2013 07:37
na pewno są smaczne
IlonaAlbertos 27.06.2013 16:48
Takie pulpeciki lubię.
ben-ka 22.05.2013 09:40
bardzo dawno nie robiłam....
Bernadeta 19.02.2013 08:02
pyszne
Iwusia 01.01.2013 21:28
ale pychotki
Seba 15.08.2012 17:15
bardzo smaczne
Anna152 15.08.2012 09:26
super
Anna138 03.08.2012 00:56
pyszne danie na obiadek
Motorek 28.07.2012 09:08
bardzo smaczne
Krystyna32 29.06.2012 09:13
extra
mirosława4 21.05.2012 17:14
mniam
Norgiusz 01.04.2012 11:40
mniam
mela251
mela251 13.02.2012 08:10
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak