Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 2 kg
sok z cytryny 1 szt
marchew 250 g
seler 250 g
por 250 g
pieczarki 250 g
kapusta czerwona 250 g
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bekon 200 wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak z warzywami

Rybę sprawić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć od środka i na zewnątrz. Duże naczynie żaroodporne nasmarować masłem i oddzielnie układać obok siebie cienko pokrojone warzywa, posolić i popieprzyć. Na to położyć całego szczupaka i przykryć naczynie folią aluminiową. Piec w 200 st. około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.05.2012 12:51
Dobre.
krokodyl 19.03.2012 07:03
dzięki za komentarze
Marzena34 18.03.2012 11:34
wspaniały
Justyna Jussstiii 20.01.2012 08:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak