Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lasagne 1 opakowanie
cebula 2 szt
masło 15 g
mięso mielone 400 g
pieczarki 200 g
pomidorów 1 puszka
ser topiony 200 g
mleko 100 ml
sól
pieprz
papryka
gałka muszkatołowa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne

Cebulę posiekać po czym poddusić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mielone mięso i przesmażyć.
Następnie dodać do mięsa pokrojone pieczarki oraz pomidory.
Całość wymieszać i dobrze podsmażyć i doprawić do smaku.
Naczynie do zapiekana wysmarować tłuszczem i układać w nim na przemian płaty lasagne i mięsny farsz.
Polać całość serem roztopionym w mleku.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 290 stopni i zapiekać ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.06.2013 19:22
Bardzo lubię
Dorota59 09.09.2012 14:47
pyszne
V_kuchareczka 11.08.2012 09:04
pyszniutka
Motorek 28.07.2012 09:07
pycha
Jolanta14 05.03.2012 22:09
smaczne:)
Łukasz15 20.01.2012 19:51
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak