Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowane filety rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby słodkowodnej 750 g
sok z cytryny 1 łyżka
masło 1 łyżka
pomidory 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler mały 1/2 szt
por 1 szt
kapusta biała 200 g
pieczarki 100 g
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gotowane filety rybne

Ryby umyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Warzywa oczyścić i pokroić w zapałki. Pomidory obrać, pokroić w plasterki. Na dno dużego garnka nalać wody by przykryła dno, włożyć warzywa, pokrojone pieczarki, posolić i popieprzyć, na to filety. Posypać wiórkami masła. Gotować pod przykryciem na słabym gazie ok. 30 minut. Podawać filety z warzywami i ryżem, posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.05.2012 12:43
Dobre.
msmariusz 19.01.2012 23:12
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak