Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbie z bekonem i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbie 2 szt
sok z cytryny 1 szt
pomidory 6 szt
bakłażan 2 szt
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana gęsta 1 szkl.
papryka 1 łyżeczka
por 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bekon 150 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbie z bekonem i warzywami

Ryby(po ok. 1kg każda) sprawić, umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Odłożyć przykryte do lodówki. Posolić i popieprzyć. Zrobić w skórze wąskie nacięcia na wylot \"żeberka\" i wepchnąć w nie cienkie ruloniki bekonu. Ryby ułożyć w natłuszczonym, żaroodpornym naczyniu. Bakłażany umyć, obrać, posolić, a po 15 minutach opłukać. Pomidory obrać i pokroić w plastry. Pora pokroić w krążki. Warzywa położyć obok ryby, posypać wiórkami masła, posolić i popieprzyć. Piec w 180 st. ok. 50 minut. Wyjąć i trzymać w cieple. Śmietanę wymieszać z mąką, doprawić solą, pieprzem i papryką, polać ryby i wstawić do piekarnika na pare minut. Podawać ułożone na warzywach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 03.07.2012 11:30
smaczne
gusia1000 27.05.2012 12:42
Co to jest kiełbie-aha ryba ?
jolita 20.01.2012 08:50
fajne
msmariusz 19.01.2012 23:13
smacznie, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak