Sposób przygotowania

Ryby(po ok. 1kg każda) sprawić, umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Odłożyć przykryte do lodówki. Posolić i popieprzyć. Zrobić w skórze wąskie nacięcia na wylot \"żeberka\" i wepchnąć w nie cienkie ruloniki bekonu. Ryby ułożyć w natłuszczonym, żaroodpornym naczyniu. Bakłażany umyć, obrać, posolić, a po 15 minutach opłukać. Pomidory obrać i pokroić w plastry. Pora pokroić w krążki. Warzywa położyć obok ryby, posypać wiórkami masła, posolić i popieprzyć. Piec w 180 st. ok. 50 minut. Wyjąć i trzymać w cieple. Śmietanę wymieszać z mąką, doprawić solą, pieprzem i papryką, polać ryby i wstawić do piekarnika na pare minut. Podawać ułożone na warzywach.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie, polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Co to jest kiełbie-aha ryba ?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !