Sposób przygotowania

Biszkopty namaczamy w kompocie jabłkowym. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 350ml wrzątku,miksujemy z jednym serkiem Danio,lekko tężejącą wylewamy na biszkopty. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy również w 350ml wrzątku,miksujemy z serkiem Danio i dodajemy do niej ryż preparowany. Lekko krzepnącą wylewamy na galaretkę cytrynową. Układamy kawałki jabłek z kompotu na wierzchu po czym wylewamy galaretkę gruszkową z serkiem Danio (zostawiamy dwie łyżeczki serka) na owoce. galaretkę turkusową rozpuszczamy w 400ml wrzątku po czym rozlewamy do dwóch miseczek. Jedną część łączymy z wcześniej odłożonymi dwoma łyżeczkami serka i lekko krzepnącą wylewamy na galaretkę gruszkową a drugą część wylewamy na stężałe mleczko turkusowe. Wkładamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomicie wygląda!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dość ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszny deserek
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    I na pewno lepsze niż te ze sklepu :) Jutro skorzystam z tego przepisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    słodziutkie:o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !