Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO MURZYNKOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 DAG
cukier trzcinowy 4 ŁYŻKI
cukier kryształ 25 DAG
kakao 10 DAG
mąka pszenna 15 DAG
Soda oczyszczona Prymat 1 ŁYŻECZKA
jajko 4 SZT
zapach waniliowy
czekolada mleczna 1,5 SZT

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO MURZYNKOWE

Do garnka na lekkim ogniu wrzucamy margarynę i cukier. Dodajemy pokruszoną czekoladę i kakao, mieszamy aby uzyskać jednolita konsystencję. Po rozpuszczeniu wszystkich składników zdejmujemy z ognia, dodajemy mąkę i olejek. Na koniec dodajemy rozmącone jajko. Tak przygotowane ciasto wlewamy do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w 190 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 16.10.2012 21:18
pycha
Betka 05.05.2012 19:37
fajne;)
mariel78 29.04.2012 08:38
pyszne
asia92wp 21.04.2012 09:10
pychotki
asia92wp 21.04.2012 09:10
pychotki
Marta1986 09.04.2012 13:39
pycha
Marzena34 03.02.2012 09:01
mniam,pyszności
KAROLA 30.01.2012 16:30
aleeee czekoladooooooooooooowe!!! pyszne
krzysiu510 22.01.2012 17:35
świetne, dodaję trochę więcej czekolady
iziona 19.01.2012 21:19
Lubię takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak