Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa
woda
bulion drobiowy
bulion warzywny
marchewka
por
cebula
pietruszka
pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Wodę gotujemy. Kiedy się zagotuje należy dodać porcję rosołową i gotować przez 1 h. Usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Dodać marchewkę, por. Cebulę przypalić na palniku np. i dodać do zupy. Dodać dwie kotki bulionu drobiowego i jedną kostkę bulionu warzywnego.Gotować jeszcze 1 h. Kiedy porcja będzie już sama odchodzić od kości należy ją usunąć z garnka. Na koniec przyprawić pieprzem i magą. Przy podawaniu posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 29.08.2012 07:36
moja ulubiona :)
Adamorek 29.01.2012 22:24
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak