Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z sosem z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 500 g
mąka ziemniaczana 100 g
parówki 4 szt
sos do pieczeni jasny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z sosem z parówkami

Kluski śląskie przyrządzamy wg własnego przepisu. Moja wersja: ugotowane ziemniaki prasujemy wkładamy do miski, dzielimy na 4 części, jedną wyjmujemy i uzupełniamy mąką ziemniaczaną. Całość ugniatamy i formujemy w kulki z dziurką :).

Sos: Przygotowujemy dowolny sos (może być pomidorowy, paprykowy, pieczeniowy jasny/ciemny). Kroimy parówki i wrzucamy do sosu. Sos można doprawić ziołami (ja dodaję lubczyk, bazylię - zależy jaki mam kaprys). Kluski po ugotowaniu polewamy sosem.

Danie banalnie proste, szybkie i tanie (w sam raz dla studenta ;) ).

Czas przygotowania: ~15minut
Koszt (2os) ok 5zł

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 29.02.2012 08:08
z parówkami nie jadła kopytek...
Ela15 02.02.2012 09:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak