Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
podgrzybki suszone 1 garść
koncentrat pomidorowy 1 łyzka
cebula 1
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie grzybowym

Grzyby namoczyć na kilka godzin. Wołowinę umyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i podsmażyć. Wlać szklankę wody, dodać grzyby i dusić, aż mięso będzie miękkie. Dodać przecier, doprawić do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.12.2013 10:12
pyszny obiad
Łukasz15 15.04.2012 10:39
super
calliope 10.04.2012 09:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak