Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku. Masę mieszamy mikserem z obiema mąkami, kakao, proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników.
Na koniec dodajemy posiekaną bardzo drobno czekoladę, całość mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.
Ciasto po przestudzeniu kroimy na 3 blaty. Nażdy z nich nasączamy syropem rumowym.
Śmietankę przekładamy do rondelka, podgrzewamy dodając połamaną czekoladę( 1,5 tabliczki), mieszamy do momentu, gdy powstanie krem. Krem odstawiamy do przestygnięcia.
Blaty przekładamy, jeden kremem, a drugi powidłami. Piernika dekorujemy polewą czekoladową. Odstawiamy do zastygnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    świetny piernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    fajny piernik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wie co dobre i smaczne , a jakie ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !