Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
ziemniak 2 lg
fasola 1 puszka
pietruszka do smaku
sól i pieprz do smaki
olej do smazenia
Martadela 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana

Kroki postępowania

1
Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do miękkości.
Krok 1 - Rolada ziemniaczana foto
2
Mortadelę kroimy w kostkę, natkę pietruskzi siekamy drobno.
Krok 2 - Rolada ziemniaczana foto
3
Obrane, ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki skręcamy dwukrotnie przez maszynkę.
Krok 3 - Rolada ziemniaczana foto
4
Dodajemy fasolę do martadeli i natkę Mieszmay z ziemniakami. kolejno wykadamy na każdy wafel, farsz musi być GORĄCY to ważne, bo pod wpływem ciepła wafel mięknie i się zgina.
Krok 4 - Rolada ziemniaczana foto
5
kolejno wykadamy na każdy wafel, farsz musi być GORĄCY to ważne, bo pod wpływem ciepła wafel mięknie i się zgina. Zawijamy w rulonik każdy wafel, tak zepowstaje kilka takich rolad.
Krok 5 - Rolada ziemniaczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 12.07.2012 16:07
super
eli82 16.04.2012 20:36
pomysłowe
Aneta41 07.04.2012 09:45
świetne
berys18 18.02.2012 09:32
świetny pomysł
berys18 18.02.2012 09:32
świetny pomysł
Karmel 21.01.2012 21:45
super
Robert10 19.01.2012 21:39
świetna propozycja z ziemniaków
suzana 19.01.2012 20:51
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak