Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
masło 25 dag
cukier 9 łyżek
cukier wanilinowy
kwaśna śmietana 8 łyżek
żółtko jajek 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
powidła śliwkowe 1 słoik
kokos 20 dag
białko 4
masło 15 dag
cukier puder 1,5 szklanki
cukier 6 łyżek
białko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe

Ze składników zagnieść ciasto, schłodzić. Wyłożyć je na natłuszczoną blachę. Powidła rozsmarować na cieście. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C. Przygotować nadzienie 2. Ubić na sztywno 4 białka, dodając stopniowo cukier, potem rozpuszczone i lekko schłodzone masło i kokos. Beza: ubić białka na sztywno, dodając cukier puder. Na ciasto nałożyć masę kokosową i bezową. Piec ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak