Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć, ugotować, odcedzić. Z natki odłożyć kilka listków, resztę posiekać. Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na rozgrzanym oleju, zalać wywarem i doprowadzić do wrzenia. Do wywaru dodać majeranek, kawałki ziemniaków i gotować kwadrans. Dodać fasolę, koncentrat, posiekaną natkę, doprawić. Całość gotować 15 minut. Boczek wyprażyć. Zupę podawać z boczkiem, udekorowaną natką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    z chęcią bym spróbowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    dawno nie robiłam,super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !