Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa z brukselki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dag
masło 2 łyżki
bulion 6 szklanek
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
cukier
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa z brukselki

Brukselkę oczyścić, opłukać, pokroić. Rozgrzać lekko masło i mieszając, krótko przesmażyć. Dodać gorący bulion. Gotować ok. 15 minut na średnim ogniu. Wyjąć część brukselki. Resztę jeszcze chwilę gotować, następnie zmiksować, doprawić do smaku. Dodać wyjęte wcześniej brukselki. Podzielić na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak