Sposób przygotowania

KREM:
szkl. mleka,
3 łyżki mąki pszennej,
20 dag masła,
4 łyżki cukru pudru,
3 banany,
cukier waniliowy.

DODATKOWO:
2-3 banany,
polewa czekoladowa.

1. Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodawać na przemian po jednym żółtku oraz mąkę zmieszaną z proszkiem. Na koniec dodać kakao. Wyłożyć na dużą blachę, natłuszczoną i wyłożoną pergaminem (42x38cm). Piec 20 min w temp. 180st. Ciepłe ciasto wyłożyć na ściereczkę i zrolować.

2. Krem: W 1/3 szkl. mleka rozrobić mąkę. Resztę mleka zagotować, ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrami. Dodawać po łyżce zimnego budyniu. Banany rozgnieśc widelcem. Dodawać po łyżce do masy.

3. Wystudzone ciasto odwinąć, posmarować kremem. Na brzegu ciasta ułożyć 2-3 obrane banany i zwinąć roladę. Polać polewą, udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Wygląda niesamowicie! Pycha! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jest pyszna, wiem bo taką robiłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale fajna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Iziona cieszę się,że smakowała:):)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ale fajne ciacho.Musz? kiedy? zrobi?.I nazwa pierwsza klasa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Rewelacyjnie się prezentuję, no i nazwa ciasta zaciekawia.
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    SMZCZNIUTKA
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale fajnie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda niesamowicie - bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !