Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 10 szt
ryż 5 łyzek
jajko 1 szt
sól
pieprz
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżkę
ser żółty 15 dag
olej
masło
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: cebula faszerowana

Z obranych cebuli ścinamy wierzchołki, i wydrążamy miąższ, pozostawiając cienką ściankę . Ryż gotujemy na sypko. Grzyby gotujemy w małej ilości wody, odcedzamy i mielimy w maszynce. Miąższ z cebuli drobno kroimy i podsmarzamy na tłuszczu dodająć ryż,grzyby, jajko, sól, i pieprz, masę mieszamy i wypełniamy wydrążone cebulę . Cebule układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku. W czasie pieczenia podlewamy wywarem z grzybów, na koniec sos zagęszczamy śmietaną z mąką i posypijemy serem. Zapiekamy aż ser sie stopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.11.2012 10:51
Bardzo dobra
fictor123 30.05.2012 06:26
super
Wafelek2601 20.01.2012 00:38
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak