Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz jabłek należy wymieszać widelcem. Wysmarowaną blachę posypać połową suchej masy. JAbłka pokroić w talarki ( lub zetrzeć na tartce o grubszych oczkach). Wypełnić nimi blachę do 3/4 jej wysokości. Następnie posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Nastepnie wsypać resztę suchej masy.
Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki masła (3/4 kostki) i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 40-50 minut. Można posypać cukrem.

Studzimy tak 20 minut, polewamy bitą śmietaną

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    smaczna ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    zapowiada się smaczna szarlotka:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszniusie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jordi

    tzw."niebo w gębie"
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !