Sposób przygotowania

Ziemniaki muszą być małe. Umyte i wyszorowane ziemniaki gotować w mundurkach w osolonej wodzie przez 15 min. Odcedzić, wystudzić, obrać. Brokuł podzielić na różyczki, marchewkę na słupki, cebulę i boczek w kostkę. Szczypiorek posiekać. Marchewki gotować w osolonej wodzie przez 5 min. następnie dodać do nich brokuły i gotować kolejne 5 min. odcedzamy. Boczek podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać obrane ziemniaki, cebulę, masło i szczyptę soli. Jak będzie już rumiane dodać pozostałe warzywa. Śmietanę połączyć z paroma łyżkami wody i dodać do garnka. Dusić pod przykryciem ok. 8 min, doprawić do smaku i posypać posiekanym koprem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja zwykle z braku czasu kupuję gotowe mrożonki na patelnię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Najlepsze świeże warzywa mają wyrazisty smak i zapach.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne są takie warzywa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    tez kupuję najczęściej gotowe mrozonki na patelnię, bo mają duzo różnych warzyw
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    baaardzo lubię
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczny obiad
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super smaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    super obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !