Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
duże cebule 3 szt
margaryny 1 łyżka
kostka mięsna 1 szt
czubata musztardy 1 łyżeczka
sól do smaku
mąki 3 łyżeczki
ketchup pikantny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cebulą

Mięso pokroić w kostkę. Wraz z margaryną przełożyć do brytfanki, lekko podsmażyć, zalać wodą tak by mięso było calę przykryte. Dodać kostkę mięsną oraz pokrojone w pół talarki cebule. Dusić ok. godz. na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając i uzupełniając wodę. Dodać keczup, musztardę, doprawić. Zaciągnąć wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.07.2013 07:02
na pewno smaczny
Iwusia 22.07.2013 23:38
lubię też taki gulasz
IZABELA29 03.08.2012 15:47
smaczne
Agiatis 03.06.2012 23:07
lubię taki gulasz;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak