Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bryndza 5 dkg
posiekana zielenina
cebula biała 1
oliwa 1 łyżka
sól, pieprz
boczek 5 wędzony
makaron rurki 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z bryndzą

cebulę pokroić w kostkę zeszklić na tłuszczu.boczek pokroić w kostkę,dodać do cebuli i smażyć do chwili,gdy stanie się przezroczysty.makaron ugotować \'\'na ząb\'\',czyli na półtwardo,w dużej ilości wody,osolonej w momencie zawrzenia,dokładnie odcedzić i dodać do boczku,wymieszać na małym ogniu.bryndzę przetrzeć przez sito i posypać makaron,dodać zieleninę i dobrze wymieszać.doprawić potrawę do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 20.07.2012 23:51
super
Emilia22 16.09.2010 12:45
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak