Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne śledzie marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
cebule 2
woda 1/4 szklanki
marchewka 1
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2 ziarna
jałowiec 4 ziarna
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
śledzie 8 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne śledzie marynowane

Śledzie moczyć w wodzie z dodatkiem mleka przez 6 godzin. Marchew i cebulę pokroić w plasterki. Ocet zagotować z cukrem, wodą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, ziarnami jałowca, imbirem. Ostudzić. W słoju układać kawałki śledzi, przesypując je marchewką i cebulą. Wlać zalewę i odstawić na 3 dni,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak