Sposób przygotowania

Comber, posolić i popieprzyć, włożyć no natłuszczonej brytfanny z rozsypaną na dnie 1/3 rozmarynu, posypać cebulą w kawałkach i szczyptą rozmarynu. Zarumienić w piecu, w temp. 200 st., dolać szklankę wody i piec pod przykryciem 1,5 godz. polewając powstającym sosem. 15 minut przed końcem pieczenia brytfankę wyjąć, nałożyć na mięso masę z wymieszanych: natki, jajka,reszty rozmarynu, posolić i popieprzyć. Posypać wszystko bułką tartą, a obok mięsa położyć nacięte na krzyż pomidory. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dla smakoszy baraniny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !