Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z matiasów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z matiasów 50 dag
śliwki z octu tyle sztuk, ile jest filetów
por 1
cytryna 1/2
majonez 2 łyżki
wódka 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z matiasów

Śledzie namoczyć w wodzie 3 godziny, opłukać i osączyć. Śliwki namoczyć w wodzie z wódką. Por oczyścić, umyć i pokroić w pierścionki. Śliwki owinąć filetami i spiąć wykałaczką. Koreczki ułożyć na półmisku, udekorować porem i polać majonezem. Poprzekładać plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak