Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone mieszane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 30 dkg
karczek 30 dkg
filet z indyka 50 dkg
jajko 2
bułki czerstwe 2
czosnek 5 ząbków
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone mieszane

Umyte i osuszone mięsa mielimy. Bułki moczymy w mleku i odciskamy. Cebulę i czosnek siekamy, wszystko dodajemy do mięsa oraz wbijamy jajka. Doprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolita masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i pieczemy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.12.2013 14:13
bardzo fajne
ben-ka 30.06.2013 14:16
bardzo smaczne kotleciki.
romanrafal
romanrafal 02.06.2013 09:06
smaczne mięsko
RenataZ-et 05.12.2012 22:18
smaczne
mirosława4 24.09.2012 19:32
szybkie proste i zarazem smaczne danie
Wafelek2601 22.09.2012 09:45
Super
IKrakowianka 07.03.2012 22:08
pyszne kotleciki
Dorota59 31.01.2012 14:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak